Vhodný na varenie
K mäsovým pokrmom
Do šalátov a s pečivom
producent | agrofin d.o.o. |
kultivar | Frantoio, Leccino, Pendolino |
hodnota | extra panenský olivový olej |
typ | zmes |
rok | 2020/ 2021 |
úroda | od 23. októbra do 28. novembra |
kategória | stredne ovocná |
vyprodukovaných litrov | 6300 |
balenie | 0.25 l, 0.75 l |
kyslosť | 0.19 % |
peroxidy | 6.36 meq O2/kg |
polyfenoly celkom | 265.29 ppm |
tokoferoly | 175.92 ppm |
kyselina olejová | 75.66 % |
nutričné hodnoty na 100 ml | |
energia hodnota kJ/kcal | 3404/828 |
tuky z toho | |
nasýtené mastné kyseliny | 16 g |
mononenasýtené mastné kyseliny | 69 g |
polynenasýtené mastné kyseliny | 7 g |
sacharidy | 0 g |
z toho cukry, bielkoviny, soli | 0 g |
Olivový olej výberovej kategórie, získaný priamo z olív a výlučne mechanickými spôsobmi. | |
krajina pôvodu | Carigador (Verteneglio) a Zambratija (Salvore) - Chorvátsko |
pôda | hlinité pôdy bohaté na vápenec, pôdu obohacujúce o dôležité chemické a organoleptické vlastnosti |
opelenie | organické |
fytosanitárne opatrenia | integrovaná ochrana rastlín proti škodcom pomocou produktov s nízkym dopadom na životné prostredie |
metódy zberu olív | ručný zber, s pomocou hrebeňov a sietí |
spracovanie olív | v dvojfázovom mlyne do 6 hodín od zberu |
charakteristika mlyna | olivy sa lisujú v ten istý deň, ako sa zberajú, vo vlastnom podniku. Dvojfázový dekantér Pieralisi na spracovanie za studena (teploty pod 27 ° C) |
skladovanie oleja | nádrže z nehrdzavejúcej ocele udržiavané plné a s regulovanou teplotou po celý rok (14 - 16 ° C). Uskladňujte na suchom a tmavom mieste, nie v blízkosti svetelných a tepelných zdrojov. |
certifikácie | organický |
dovoz a distribúcia | EnTrade SK, s.r.o., Centrum 30, 01701 Považská Bystrica |